Backpacken·Fun·Reizen

Van resort tot boomhut naar hut.

Terug van weggeweest!!

We zijn inmiddels alweer twee maanden thuis… de tijd vliegt! Wat een ervaringen en wat een belevenis… hierbij een kijkje in de eerste vier dagen Vietnam!

Vietnam was een reis waarbij we vooraf de route niet gepland hadden (behalve de tickets en de eerste paar dagen tot en met oud en nieuw en we wisten dat we van het noorden naar het zuiden wilde reizen, vanuit Ho Chi Minh City vlogen we namelijk terug).

De komende blogs zal ik proberen te beschrijven hoe onze reis verlopen is. Uiteraard zal ik niet alles kunnen beschrijven omdat we heel veel meegemaakt hebben. Een goede indruk geeft het denk ik wel. Wat hebben wij genoten, gegierd, geleerd en veel gezien.

Dat we genoten hebben van onze reis mag nu wel duidelijk zijn… Onze reis van het noorden naar het zuiden… EN hoe?

Voordat we weggingen hebben we alleen de vliegtickets en de eerste paar dagen tussen kerst en oud en nieuw geboekt in Hanoi en Halong Bay. Dat beviel de eerste dag niet zo goed aangezien ik bedacht had dat het wel cool zou zijn om in een boomhut te overnachten. EEN BOOMHUT? Jep… inderdaad, een boomhut!

Na de stad een beetje bezocht te hebben en een wandeltocht door Hanoi gingen we terug naar onze boomhut…

Overnachten werd eerder overleven. Wat een verschrikking. De tissues van de vorige logé lagen er nog en ook van schoonmaken hadden ze volgensmij nog nooit gehoord. Dat is overigens niet zo vreemd in de meeste Aziatische landen, dit sloeg echt alles. Maar goed toen we die nacht (met kleren en al) het bed in waren gedoken (lees met capuchons op en de wel bekende mummie als bescherming tegen onze (ongewenste) huisdieren) waren we blij toen het 5 uur was en we op mochten. Want… we gingen naar Halong Bay.

We moesten ons melden bij een travel agent (gerund door een Nederlander, Sidney) en daarvoor moesten we blijkbaar een brug over. Hij had ons al gewaarschuwd dat onze ‘boomhut’ verder lag van het centrum en we waarschijnlijk een brug over moesten om bij het centrum te komen. Deze brug was tussen 7 en 9 afgesloten en we zouden dus vroeg moeten vertrekken om op tijd te komen (we moesten om 8 uur daar zijn). Ach dat fixen we wel even dachten we. NOT.

Door de helse nacht en de taxi die ons weigerde mee te nemen in verband met het sluiten van de brug, zaten we vast en waren we er aardig klaar mee. Leuk begin zo in Hanoi. Sidney was zo vriendelijk om een vriend van hem te bellen om ons te halen en bij zijn bureau af te zetten. Zo gezegd zo gedaan. We mochten bij het reisbureau douchen en onze backpack achterlaten dus dat was fijn. Echt de beste service ever, echt de moeite waard om een excursie bij hem te boeken. Niks is hem teveel! Boeken dus bij Sidney via Friends Travel Vietnam! (Ligt ook in de bekendste straat van Hanoi, midden in het centrum!) We hoefde alleen nog maar onze daypack mee te nemen. Op naar Halong Bay!

IMG_0976

We hadden geluk bij een ongeluk, door een overboeking mochten we op een luxere boot mee waar we ook gingen verblijven. Het was best wel koud (á 12 graden Celsius) dus erg aangenaam was het niet qua temperatuur. Gelukkig hadden we al wat vesten en jassen gescoord op Hanoi dus dat kon de pret niet drukken. We hebben gevaren met een local, een oester kwekerij bezocht op het water, inktvis geprobeerd te vangen (zonder succes) en lekker vis gegeten op de boot als avondeten.

 

IMG_1019

Na veel prachtige plekken bezocht te hebben en overnachting op de boot (wat best wel luxe was en al helemaal in vergelijking tot de boomhut haha) gingen we de volgende dag weer terug naar Hanoi, om daar oud en nieuw te vieren. Op de boot naar Halong Bay hadden we twee Engelsen ontmoet waar we een goede klik mee hadden. Samen vierden we oud en nieuw… En hoe! Daarover later meer…

Liefs Dolsefiek!

 

 

 

Advertentie

2 gedachten over “Van resort tot boomhut naar hut.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s