Backpacken·Fun·Reizen

En de volgende reis gaat naar…

YEAH het is zover!

De voorpret kan beginnen, de tickets zijn in the pocket!

Al een poosje hielden we de ticketprijzen in de gaten, deze fluctueren heel erg. Dit kan van dag tot dag verschillen en daadwerkelijk honderden euro’s uitmaken! Iets om dus erg op te letten als je van plan bent te gaan reizen. Er is geen peil op te trekken wanneer een ticket goedkoper of duurder is. Lastminute kunnen de tickets goedkoper zijn maar dat is zeker niet altijd het geval.

VIETNAM IT IS!

Vandaag hingen we, na wat gezellige familiebezoeken, lekker op de bank toen onze tickets voorbij kwamen. Voor een veel lagere prijs dan we daarvoor gezien hadden. En ook nog eens met Air France, normaal zeker niet de goedkoopste in het rijtje!

YES, het is echt zover!!!!Eindelijk… Binnen een half uur kreeg ik de bevestiging binnen. Het is echt waar, het gaat gebeuren. Mijn dag kan niet meer stuk! (Stiekem knijp ik mezelf, ging dit nou echt zo snel, of droom ik? Geintje uiteraard ging ik door het dolle en schonk twee glazen prosecco in om het gepast te ‘vieren’ ;))

Onze route? Zoals misschien al een paar van jullie weten of al hadden gedacht… We gaan eerst naar Bangkok (we konden het niet laten, Bangkok!) De route is dus als volgt… Van Amsterdam naar Bangkok is onze eerste stop. Als ik er aan denk krijg ik al kriebels! Bekenden opzoeken, kerst vieren in deze fantastische stad en genieten… vervolgens gaan we naar Hanoi met een korte vlucht van een uurtje via Air Aisia. Deze moeten we dus nog wel boeken, deze prijzen zijn tussen de 30 en 60 euro en boeken we dus later. Op het moment dat we denken “nu is het echt goedkoop” dan zijn ze van ons.

Go where your dreams take you

Waar je volgens mijn mening op moet letten en het beste kan doen tijdens het boeken van tickets?

1. Zorg dat de tussenstop niet langer is dan 3/4 uur, dit kost erg veel energie en tijd, zonde.

2. Kijk goed naar het land waar je de tussenstop hebt, staat dit je niet aan zorg dan dat je via een andere maatschappij vliegt. Het laatste wat je wil is dat als je vertraging hebt je ergens moet verblijven waar je niet wil verblijven.

3. Wat is goedkoop? Ik kijk meestal zo’n 2 weken achter elkaar bijna elke dag naar de prijzen. Dan weet je vanzelf dat als het ticket ineens 150 euro goedkoper is, dat dit je kans is. Wacht dan ook niet op een nog lagere prijs, dit valt soms echt vies tegen! Go GET THEM!

4. Maak overal printscreens van zodra je geboekt hebt en mail je bevestiging door naar je reispartner of de thuisblijvers, zo heb je altijd je tickets bij de hand en ook het bewijs. (Dit is in sommige landen echt belangrijk) App dit tevens ook naar de thuisblijvers zodat zij in de gaten kunnen houden of er wijzigingen zijn en dit bijvoorbeeld kunnen smsen als je geen internet hebt.

5. Zie het vooral niet als een opgave maar als onderdeel van je reis, het voorbereiden. De voorpret. Voor je het weet zit je er al!

Don't call it a dream call it a plan

Hoe boek je je tickets en welke site?

Ik heb een keer de vraag op de Facebook pagina van Azie Backpackers gezet, welke site boeken jullie de tickets was de vraag. Veel mensen gaven WTC, Chaser, Skyskanner en Cheaptickets als voorbeeld. Eigenlijk was ik puur nieuwsgierig hoe andere backpackers dit organiseerde. Ik heb zelf onze tickets via WTC geboekt. Ik vind dit een prettige site en werkt zowel op iPad als laptop, voor mij echt een must.

Doe je het via een bureau? Dat kan natuurlijk ook maar vergeet dan niet dat je echt ALTIJD meer zal betalen omdat zij het voor je ‘regelen’, iets wat je mijn inziens prima zelf kan, mits je er tijd in wil investeren. Heb je hier moeite mee en heb je vragen of advies nodig? Azie Backpackers is al een goed begin om je vragen te gaan stellen, je wordt al heel snel veel wijzer! (En uiteraard mag je mij ook altijd vragen stellen)

Ik kan niet wachten op de komende periode, het bekijken van routes, inkopen van musthaves, het inlezen van de cultuur, plaatselijke lekkernijen, geschiedenis etc. Ik verwacht dat ik hier ook nog wel het een en ander over zal bloggen…

Heb je tips? Laat deze dan vooral achter in een comment!

Adios!

see you dolsefiek

Advertentie

8 gedachten over “En de volgende reis gaat naar…

 1. Coooool!!! Je wilde al zo lang!
  1 tip: het is logisch dat je je overstap zo kort mogelijk wilt houden, de reis is al vermoeiend genoeg. 3/4 uur is echte te kort. Elke luchthaven hanteert een ‘minimale overstaptijd’ omdat je moet lopen van gate naar gate. Wanneer jij je vluchten zo bij elkaar zoekt en je overstaptijd is korter dan een uur loop je het risico je aansluiting te missen. Op het moment dat dat gebeurt boekt de luchtvaartmaatschappij jou NIET kosteloos om… ze zeggen dan: had je je aan de overstaptijd moeten houden.
  Wanneer je je hier wel aan houdt en je mist je overstap dan is de airline verplicht je kosteloos om te boeken naar een andere vlucht

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja leuk he! Klopt je moet wel genoeg overstaptijd hebben… wil er mee aangeven dat 10 uur overstaptijd echt heel lang is 🙂 meestal is 3uur echt meer dan genoeg althans is mijn ervarinf 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s