Fun·Hello

Veelvuldig vlees

Hello again,

Vorige week liep ik in de supermarkt, haastig op zoek naar wat te eten voor die avond.

Mijn oog viel op een tartaar pakket. Drie stuks wel te verstaan. Ik hoefde er maar één. Na het meisje achter de vleesbalie gevraagd te hebben of ze ook per één verkocht konden worden kreeg ik een snauw, NEE.

Oh, natuurlijk niet. Waarom zou je voor jezelf koken daar heb je thuisbezorgd.nl toch voor? En als je het doet, koken, dan koop je toch een biefstuk, á 6,25 per stuk? Die kan je namelijk wel per stuk kopen, een simpele tartaar niet.

Vriendlief moest overwerken, ik had geen zin in ingewikkeld gedoe maar moest van mezelf wel een beetje gezond eten. Een kant en klaar maaltijd zit er namelijk voor mij de laatste maanden niet meer in gezien mijn drang om fit en sterk te worden…

OK ik ging voor het pakket met drie tartaars. Opzich geen probleem je kan de rest invriezen. Zou je denken. (Oja en wat boontjes)

Alle overwegingen, bedenkingen in de supermarkt en uiteindelijk de zin in de tartaar waren voor niks geweest toen ik thuis kwam. Vriendlief was al thuis en had voor mij een heerlijk visje klaargemaakt. Zeebaars om precies te zijn. Heerlijk! Maar goed…Je raadt het al, de tartaars gingen de koelkast in.

De volgende frustratie kwam pas 4 dagen later, toen de overvloed aan tartaars in de koelkast, volgens de Nederlandse regelgeving, overdatum waren. Eén dag wel te verstaan. Ach met het oog op de reis naar Vietnam einde jaar… kan de maag vast wennen, we zijn tenslotte niet van suiker.

Die dag, was gister. Gister, de dag dat ik mijn sportieve leven weer op ging pakken na een rust van 7 weken en om 7 uur met mijn trainer had afgesproken.
Aangezien ik het wilde idee had om die ochtend met de bus naar mijn werk te gaan, kwam ik in mega tijdnood toen de bus niet kwam opdagen en ik pas tien over 6 thuis was. Ik had nog wat pasta die ik op kon warmen en wilde daarbij één tartaar bakken. Althans, dat was het plan.

Hup, pasta in de pan, even snel boven omkleden, kom ik terug… pasta aangebrand. TOP. (Ja mam, je hebt gelijk, haastige spoed is zelden goed. Dat blijkt maar weer eens.) Dat werd dus 1,5 tartaar en een paar blaadjes spinazie die nog hopeloos en net niet vergaan in de koelkast lagen. Een mega maaltijd kan ik je vertellen…

De overige 1,5 tartaar had ik bewaard in de koelkast om vandaag samen met wat rijst en boontjes op te bakken en te eten.

Dat laatste is gebeurd, ik heb heerlijk genoten van mijn restjes tartaar, boontjes en rijst.

Lang leve de tartaar.

Advertentie

6 gedachten over “Veelvuldig vlees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s