Reizen

De (wijn) streken van de Moezel

 Twaalf uur op vrijdagmiddag! Een tijd waarop ik normaal mijn lunch naar binnen hark op mijn werk, is dit nu niet het geval… instappen en gaan!

Na zo’n 4 uur rijden is het landschap al niet meer te herkennen of te bestempelen als vlak Hollands… de heuvels veranderen in bergen en ook de aan de benzine prijzen is te merken dat we niet meer op Nederlandse bodem zijn.

De Moezel, Leiwen om precies te zijn, is dit keer de vakantiebestemming.

Wie aan oudbollig, schmutzige restaurantjes en kneuterige huisjes denkt komt in de eerste instantie wel in de buurt van mijn eerst ongezouten mening die ik over deze omgeving had. Maar die kwam uiteindelijk vrij bedrogen uit.

Ondanks dat mijn ouders meerdere malen de Moezel omgeving bezochten en ook mijn schoonfamilie hier lyrisch over is (de reis werd verzorgt door mijn schoonouders), was het mijn beurt om ook de magie van deze omgeving te ontdekken.

Al bij aankomst in het park ontdekten we de schoonheid van Leiwen. We verbleven boven op de berg waarbij we een wijd uitgestrekt uitzicht hadden op een valei en dorpjes. Dat beloofde wat! Het zag er in iedergeval prachtig uit! Zelfs romantisch te noemen!20150921_153535_resized

Na een eerste korte wandeltocht was niet onopgemerkt gebleven dat hier heel veel wijnproeverijen, wijnhandelaren, wijnhuizen, wijnwinkels en wijngekte in het dorp heerste. Ideaal! Aangezien ik wijn niet alleen lekker maar ook zeer interessant vind. We zijn daarom ook meerdere keren op onderzoek uitgegaan. Lekker terrasje hier, binnenhofje daar en overal waren ze even vriendelijk!(En de schnitzels, bockworsten en döners smaken er ook zeer goed!)

 

20150925_131819_resized                           20150922_151249_resized

 

Het leuke van deze omgeving is dat alle mensen die uit dit gebied komen echt super vriendelijk zijn! Ik heb er geen chagrijn gezien!

20150922_170230_resized Omdat wij nog nooit in de omgeving van de Moezel geweest waren, wisten we niet of we nou zomaar mochten aanbellen of niet.

-Bij voorkeur van twijfel, gewoon doen! 

Onze ervaring was geweldig! We belden aan bij ee20150922_165432_resizedn prachtig huis en leerde Margret Werner kennen,     de gastvrouw, en mede eigenaar van de wijnen van Weingut Werner. Wat bleek, zij waren één van de beste wijnhuizen van de omgeving en de oogst was precies op de dag dat wij aanbelde begonnen. We dronken meerdere wijntjes (om te proeven 😉 ) en kochten daarna een doosje wijn bij haar. Zomaar,… ze vroeg zich wel af hoe we het huis gevonden hadden en waar we het van kenden. Het enige dat ik uit kon brengen was dat er heel
groot Werner op haar huis geschilderd stond en naast het huis een aantal blikvangers te vinden waren waaronder het teken van VISA, dan zou je toch bijna denken dat je er iets kan kopen 🙂.

De dag erna is mijn vriend met zijn moeder nog terug gegaan om nog wat wijntjes te scoren.

Zo heb ik ook nog20150924_155033_resized het voorbeeld van bijvoorbeeld Wijnhuis St. Laurentius. Heerlijke blanc de blancs, wijnen en heerlijke likeuren. (Blanc de Blanc is eigenlijk champagne van de beste soort. Het is één druif, hierdoor kan je de ‘champagne’ lang bewaren… het mag de naam ‘champagne’ niet dragen omdat het niet in de streek ‘champagne’ verbouwd is, maar geloof me het smaakt beter dan een MOET & CHANDON :)) Het leuke is dat ze ook ‘het’ wijnhuis bleken te zijn voor de president van Duitsland. Gaaf toch? Buiten het feit om dat ze meerdere prijzen in de Moezel hadden gewonnen…

We hebben een heerlijke vakantie gehad en eigenlijk kan ik nog wel twee A4 volschrijven… ik ben blij dat ik ontdekt heb hoe mooi de Moezel is, en hoe goed de wijntjes daar smaken. Ik kan het iedereen aanraden! Wil je er even uit maar weet je niet waar naar toe? Ga een lang weekend naar Leiwen of één van de omliggende plaatsjes. Je hebt hier super veel kleine pensionnetjes die jou met liefde een kamer verhuren.

20150924_175118_resized

Was mijn ongezouten mening de juiste? De huisjes zijn vrij kneuterig, er zijn zeker schmutzige plekken te vinden en verwaarloosde huisjes en oudbollig? Laten we het gewoon cultuur noemen! Ik heb er weinig van meegekregen maar het zal er vast zijn. Ik vond het er top, heb er lekker gegeten, gedronken en zelfs een winterjas gekocht!

Auf wieder sehen!

Advertentie

7 gedachten over “De (wijn) streken van de Moezel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s