Geen categorie

Chillen op de Caribbean

Ontspannen met een kokosnoot op het strand liggen? Dat was echt het beeld dat we hadden!! Witte stranden, blauwe zee… Zeg maar zoals je altijd voorbij ziet komen bij reisbureaus. Je boekt het, maar weet diep van binnen dat de stranden er anders uit zullen zien als jij daar aankomt en dat photoshoppen soms echt heel erg doorslaat… maar ach, als het maar mooi weer is (dachten we)…

Begin dit jaar, na een enorm drukke periode, was ik echt toe aan ontspanning. Totale ontspanning, gegarandeerde zon en warmte. Toe aan vakantie. Nou heb je in Europa wel landen en plaatsen waar het mooi weer kan zijn, maar niet waar je ’s avonds nog in je jurkje of korte broek kan lopen. Het werd dus een land buiten  Europa, 12 dagen en 10 nachten.

Omdat we geen zin hadden om ook maar iets uit te voeren (in de eerste instantie) wilden we voor een all inclusive hotel gaan (met meerdere restaurants zodat je wel keuze hebt). Na niet al te lang gezocht te hebben vonden we een relaxed hotel aan het strand. Tien hele dagen ontspannen op de Dominicaanse Republiek. Het hotel dat wij hadden VIK Hotel Arena Blanca, een kleinschalig complex (vergeleken met sommige andere hotels) met vier restaurants, dat moest wel goed komen! Dit was het plaatje dat we op de website van Arke zagen en onze hoop op vestigde:

10806306_10153147941872053_5020460397155422187_n

Veel mensen twijfelen om zo’n soort vakantie te doen. Het lijkt ze saai, of ze willen lekker de hort op. Ik vond het zeker niet saai al snap ik wel dat sommige mensen het heerlijk vinden om ’s avonds lekker een stuk te wandelen. Dat wordt ten zeerste afgeraden in de Dominicaanse Republiek. Of ik me verveeld heb? Nee zeker niet!!! Alles behalve!

Toen we eenmaal na tien uur vliegen aankwamen op het vliegveld van de Dominicaanse Republiek werd ik al helemaal opgeslokt in de Dominicaanse cultuur. Het vliegveld bestond uit een hele grote hut van riet. Er hingen grote ventilatoren om de boel een beetje te luchten en er was een zeer aangename temperatuur. Drie vrolijke mannetjes speelde op een gitaar en bongo, salsa! Met mijn voorliefde van salsa begon ik dan ook heel zachtjes mee te deinen op de muziek en voordat ik het wist stonden we al bij de paspoort controle om het land daadwerkelijk in te gaan. Dansen dat doen ze daar bijna allemaal (al is dat niet te vergelijken met mijn Hollandse heupen haha). Op naar Punta Cana!

Eenmaal in het hotel aangekomen, was de kamer nog niet klaar. Ach, boeiend! Even een rondje lopen en even rustig lunchen en daarna even het strand bewonderen met een biertje. Dat laatste heeft nogal indruk op me gemaakt. Het strand is ZO gigantisch mooi! Echt een wit strand met een lichtblauwe zee, palmbomen. Echt paradijs! Hier zag ik mezelf wel liggen de komende tien dagen! Alle verwachtingen die ik had, kwamen uit! En het strand was nog mooier dan ik me kon voorstellen voordat we gingen.

Genieten

Twee uur later (en inmiddels een hamburger, 3 biertjes en een glas water verder,) gingen we maar eens polsen bij de receptie of de kamer al klaar was. Aangezien ze daar hard werken maar wel op hun eigen tempo, was dat nog even de vraag. Maar we hadden geluk! De kamer was klaar, op de 2e verdieping in pand 4.

“WOW WOW WOW” volgensmij heb ik dit nog wel tien keer gezegd toen we eenmaal de kamer binnen kwamen. Hadden we nou serieus een gerenoveerde kamer met uitzicht op zowel strand als zwembad? Mijn dag kon echt niet meer stuk!!!

’s Avonds hebben we gekozen voor het Mexicaanse restaurant, heerlijke burrito’s en nachos gegeten. Heerlijk!

Gezien de jetlag was ik de eerste twee dagen al om half zes wakker. Dat was wel even wennen. Dus ging ik ’s ochtends de hort op om alvast te bekijken waar we konden gaan liggen op het strand, zo rond de klok van zeven. Nou dacht ik dat dit bizar vroeg was maar daar dacht de rest van het resort anders over, de helft van de strandbedjes waren al bezet. Nouja, als we maar een plekje hebben :). En dat hadden we! Soms was het even zoeken, maar altijd was plek! (Het is een privé strand van VIK Arena)

Het ontbijt is vrij uitgebreid. Aangezien ik inde ochtend geen grote eter ben ontbeet ik vaak met wat komkommer en tomaat, een gebakken ei die ik dan vulde met groente (dit stond klaar in bakken en kon je ter plekke laten bakken) en een heerlijke verse watermeloen of ananas smoothie. YAMMIE!

Uitzicht s ochtends

Wat veel toeristen daar wel vergaten is dat de Dominicaanse Republiek andere standaarden heeft dan in Nederland. Ze hebben veel etenswaar in de buffetten liggen waar wij geen weet van hebben of anders gewend zijn, veel voedsel is gefrituurd, gekruid, koud en warm door elkaar en ook wordt er bijvoorbeeld veel rijst gegeten en gebakken groenten. Ook is de prijs kwaliteit heel anders. Het hotel waar wij zaten behoorde zeker niet tot de duurste, irritant dat altijd iedereen voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten en dan gaan klagen als het geen 3 Michelin sterren maaltijd is. Maar goed, wij hadden daar dus geen last van.

Ons lievelings restaurant was het visrestaurant waar de inktvisringen zeker elke avond de moeite waard waren! En dat namen we dan als voorgerecht :). De Italiaan was ook goed te doen al moet ik eerlijk toegeven dat de Mexicaan en het visrestaurant echt wel bovenaan de ranglijst stonden. Zelf zijn we maar één keer in het buffetrestaurant geweest ’s avonds. Waarom uit bakken scheppen als je geserveerd kan worden en super lekkere gerechten kan bestellen (inclusief drinken). Nou daar hadden sommige mensen ook wel weer wat op te klagen, want je moest namelijk wel een beetje netjes gekleed (lees: een lange broek voor de mannen en dichte schoenen), dit hoort gewoon bij de cultuur en is ook duidelijk voorgeschreven in de regels die het hotel had. Als je dan niet toegelaten wordt. Tsja, dan vraag je er zelf om. (Dit is dus wel een tip als je nog gaat, neem een dunne lange broek mee als man zijnde)

’s Avonds was er altijd wel een show om te bekijken, aangezien wij hier niet zo van houden hebben we dit twee keer bekeken en zijn daarna gewoon lekker in de bar gaan zitten onder het genot van een drankje en hapje. Hier ontmoette we ook twee Hollandse meiden, waar we de rest van de vakantie mee opgetrokken zijn. Ach en wat maakt het uit als je met zijn vieren in de hotel disco lol hebt, dat er verder niemand is? ;). Gelukkig hadden we een leuke klik met zijn vieren en leerde we ook nog wat andere vakantiegangers kennen (waar we enorm om gelachen hebben). Toch ging ieder wel verder voor zich, alleen ’s avonds nam je lekker bij de bar een biertje met zijn allen, speelde je een potje kaarten of hing je gewoon een beetje in de lobby (welke echt heel relaxed is)

Wat in de Domiwalvissen spottennicaanse ook leuk is om te doen (als je tussen november en maart gaat), is een walvissen tour. Die hebben wij ook gedaan. Via Tripadvisor had ik gelezen dat via SEAVIS tours twee Nederlanders walvistours organiseerde. Zodoende heb ik dat in Nederland al geboekt (dit is ook een goede tip aangezien het boeken via deze twee mensen zo’n $100,- scheelde! Dit was echt een ervaring om nooit te vergeten en tot in de puntjes geregeld. Echt een hele dag er op uit. Heerlijk!

Verder zijn we ook nog een avond naar Club Med geweest, onze kersverse vriendin had daar connecties en we waren uitgenodigd om daar een avond te vertoeven. Daar gingen we dan, met zijn vieren naar Club Med. Een super leuke ervaring, lekkere mojitos, super lekker eten en echt een heel mooi resort (zo’n 50x groter dan waar wij vertoefde dus dat was leuk om mee te maken, je betaald daar waarschijnlijk ook 50x zo veel 😉 ). Onderweg naar Club Med (in een taxi die je laat regelen door het hotel) zag je wel gelijk waarom je beter niet als twee Westerse toeristen de straat op kan gaan. De een heeft nog een groter geweer om de resorts te bewaken dan de ander. En ook de groepjes met ‘gezellige’ uitstraling zou ik liever niet tegen willen komen. Gelukkig is het in de resorts overal veilig en hadden wij een geweldige avond! (Thanks Dani! 🙂 )

wpid-20150317_103152-1.jpg

De Dominicaanse Republiek leent zich echt voor een ontspannen vakantie zonder stress. Wil je iets buiten je resort doen, regel dit dan van te voren in Nederland of daar bij het hotel. Niet op het strand, ook hier worden de toeristen opgelicht. Je zal echt niet de eerste zijn! Hou je van rum? Sla hier dan vooral in, het is echt goedkoper dan in Nederland en ook een leuk souvenir! Hou je van dansen? Sla hier je slag, neem een salsa les. Ga de hele dag sporten met het sport team of take it easy en geniet gewoon alles om je heen.

De Dominicaanse was echt een heerlijke vakantiebestemming. 100% zen weer terug naar Nederland! In de Dominicaanse Republiek zijn de stranden zijn super lang, kan je mooie wandelingen maken en kan je lekker zwemmen en relaxen terwijl je een kokosnoot leegslurpt. Spreek je Frans of Spaans? Dat is dan helemaal een voordeel, want dat spreken ze daar heel veel. Verwacht alleen niet dat je hetzelfde aantreft als in Frankrijk of Spanje. Je zit aan de andere kant van de wereld, keep that in mind!

see you dolsefiek

Advertentie

2 gedachten over “Chillen op de Caribbean

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s