Reizen

New York Baby!

Een droom die uitkwam! Wie wil er nou niet naar de bekendste stad van de wereld? New York baby!

Alicia Keys, Frank Sinatra, U2, en nog veel meer andere sterren schreven er liedjes over, honderden hartjes deed deze stad sneller kloppen…
New York een stad waar alles kan, alles is en je continue het gevoel hebt alsof je de hoofdrol speler van een film van Universal Studio’s bent.

“I’ll make a brand new start of it
In old New York
If I can make it there, I’ll make it anywhere
It’s up to you, New York…New York, New York!!!”
~Frank Sinatra~

If I could make it here
I could make it anywhere
that’s what they say

~Alicia Keys~
I LOVE NEW YORK

In 2007 was mijn New York ontgroening, samen met mijn lieve vriendin waarmee ik stage liep in South Carolina en nog een meisje die we hadden leren kennen gingen we op ontdekkingstoer. Wat een geweldige stad! Ik vergeet nooit de eerste keer in deze grote stad meer. Stoer dat we het vonden! En spannend haha.. niks was ons te gek. Impulsieve dames op reis… dat beloofde wat! Alles ging snel, het was heel warm, de gebouwen waren inmens hoog en we leken wel beland te zijn in een mierennest. Het was in één woord geweldig, zoveel indrukken en zoveel bijzondere mensen het leek alsof we zelf de hoofdrol speelden in een film!

We hadden zo’n drie dagen om deze stad te verkennen en dat is ons goed gelukt. Van de State Of Liberty tot Brooklynn Bridge, we saw it all! Been there done that verhaaltje. Was een geweldige ervaring… Ik wilde hoe dan ook nog een keer terug! Want het uitzicht vanuit de Rockafeller was abnormaal mooi!

Time Square

De tweede keer ging ik samen met mijn sis… dit is iets meer recent en ik kan me nog veel geweldige plekjes herinneren. Dit is ook de reden dat ik op onze trip iets meer in ga dan mijn eerste keer.

We vlogen via IJsland, een prima tussenstop! We vlogen tegen het licht in, dat was grappig om mee te maken omdat we vertrokken in de avond en al snel weer in het licht terecht kwamen. In Ijsland hadden we voldoende tijd om onze overstap te halen. Daar gingen we dan, zusters Dolsefiek op avontuur… en een avontuur? Dat werd het!

Day one!

Eenmaal aangekomen in ‘The City’ gingen we met de taxi naar ons ‘hotel’, ok we hadden een eigen kamer en we moesten de badkamer en wc delen met nog 50 anderen (hels!) maar goed, we zaten wel op Broadway! Wat wil een mens nog meer?! (een eigen WC en douche kan ik je vertellen, maar goed dat terzijde). We gingen in November 2012, het was ijskoud in New York, echt koud! Ik had een paar leren laarzen aan waar ik goed op kon lopen en mijn zusje een paar lage leren instappers. Goed bedacht! In praktijk wat minder… Na dag 1 gingen we daarom gelijk maar op zoek naar Uggs, niet zozeer omdat ze mooi zijn, maar het was echt NIET te doen de hele dag met  -10℃ op leren laarsjes te lopen.

Shoppen ging ons uiteraard vanaf dag 1 wel goed af behalve dat we geen Uggs konden vinden…ik hou jullie nog even in spanning voor dag twee.

Toch moet ik eerlijk toegeven dat in mijn herinnering het shoppen helemaal fantastisch was, dat viel best tegen voor de tweede keer. Ook vond ik dat we toch af en toe goed moesten zoeken naar winkels die ze hier in Nederland niet hebben. Overal vind je H&M, Forever 21, Starbucks en zo kan ik nog wel wat ‘bekende’ ketens opnoemen. Niet dat dat uitmaakt maar je wil toch ook wel wat bekende merken voor een prikkie op zijn kop tikken. (Uiteraard zijn Sneakers over het algemeen maar met name Nike, Adidas, Allstars, Vans, Levi’s en Steve Madden’s daar iets goedkoper dan hier, de we sloegen onze slag 😉 ) Maar goed, Victoria’s Secret werd ook heel snel onze beste vriendin… Niet alleen ondergoed maar ook sporttenue’s, musthaves zoals telefoonhoesjes, bidons, parfum, cremetjes, make-up, name it en ze hadden het. Uiteraard vergrootte dat de pret van het shoppen :P, al helemaal de eerste dag! Daar liepen we dan met de te vrolijke tasjes in het Roze/Paars, heerlijk!

Genoeg over het shoppen. Dat kan je daar, geen twijfel over mogelijk. Eten ook. Heel veel. Hotdogs. Punt.

Hotdog

Sightseeing, dat was pas echt hilarisch de drie dagen dat we daar waren. Helaas kwamen wij vlak na de storm die over New York geraasd had, Hurricane Sandy… Deze had echt een heel deel van de stad verwoest, super ellendig om te zien. Zo was het deel waar ik in 2007 geweest was, bij de haven, helemaal weg gevaagd en leek net een spookstad. Geen vrolijke muziek en havenarbeiders die een showtje opvoerden, niks. Veel water, bouwbedrijven en afgezette gebieden waren het uitzicht voor de (nogal triest kijkende) toeristen die daar toch een kijkje kwamen nemen in de hoop dat het meeviel.

Toch was het voor ons niet voor niks geweest. We hebben daar vlakbij namelijk de ferry genomen naar de overkant van New York, de Staten Island Ferry, je betaalt hier echt heel weinig voor, volgensmij 5 dollar per persoon en hebt echt een prachtig uitzicht! Het mooie is dat hier veel locals op zitten en je dus mooie foto’s kan maken zonder 100en toeristen erop. Je kan ook naar het eiland zelf, persoonlijk vond ik dat de eerste keer wel ok maar niet bijzonder. Je loopt daar een rondje en dan heb je het wel gezien. Ik zou je geld bewaren voor andere dingen. Het uitzicht op de ferry is ook echt prachtig, wij gingen een beetje aan het einde van de dag. Echt heel mooi!

State of Liberty

We zagen daar ook helicopters vliegen, dat leek ons ook geweldig. Bij terugkomst wat informatie opgehaald, ongeveer €130,- per 10/15 minuten… doen of niet doen? Nou ja laten we in iedergeval morgen even kijken of we het doen of niet.

Qua eten heb je echt fantastische plekjes om te eten! Ik denk dat de meest hilarische plek Uncle Jacks ergens vlakbij of op Time Square. Na een hele dag lopen en shoppen (lees: op leren laarsjes met verkleumde handen en voeren, rode neus, de hele dag leven op hotdogs en Starbucks, warme trui aan en wel 10 tassen per persoon meesjouwen) eindigde we bij Abercrombie & Fitch. Even wat shoppen voor de mannen thuis, zelf wat shirtjes en toen kregen we trek! Maar dan ook echt REUZE trek. Wij afrekenen en weg…met alle tassen die we dus al gespaard hadden die dag… bekaf…

Mijn zus zei, HEY daar is een leuk restaurantje…precies aan de overkant van A&F. Voordat ik het door had stond ze al te kwijlen voor de menukaart… ik stond achter haar (ik noem haar mijn zus omdat ze zo lang is, eigenlijk is ze jonger dan ik haha) en zag niks. Zij zegt, oh de prijzen vallen wel mee joh 20 dollar per gerecht. OK we gaan naar binnen, maar ergens zei een klein poppetje in mijn hoofd, weet je dit zeker het is wel Time Square. Oncle Jacks, ook wel bekend bij wat Famous bekenden die we daar op de foto zagen toen we binnen kwamen. Lichtelijk verstijft van de kou en de foto’s liepen we door.

Nog nooit waren we zo gastvrij onthaald. En nog nooit wilden we zo graag een gat in de grond zagen om doorheen te zakken en weg te vluchten. Maar goed, het leed was al geschiedt. We zaten daar, waar All Bundy, Sheldon van de Big Bang Theorie en nog wat bekende sterren ons voor waren gegaan blijkbaar. Sh*t! Wat gaan we doen? Ja ehh laten we de kaart maar vragen anders komt het ook weer zo raar over. De ober lachte lief naar ons, ik nam het woord: “Ehh Sir, i’m sorry i think we are in the wrong restaurant, we are tourists and didn’t knew this was such a famous restaurant”, (Diep van binnen dacht ik: NATUURLIJK weet hij dat we toeristen zijn, kijk hoe we er bij lopen!). Hij verblikte of verbloosde niet, liep weg en kwam terug met een knipoog. Even dacht ik dat hij geschrokken was door mijn Engelse accent waar mijn inmiddels Leidse Accent het Amersfoortse over had genomen. (Hellowww? Help! Riep een stemmetje diep van binnen. Waarom zijn we naar binnen gegaan? Oh noo…. )

Hij gaf ons de kaart en legde uit dat we niet de eerste waren en dat hij ons de steak adviseerde van 55 dollar, totaal, want de steak konden wij makkelijk delen, dat viel nog mee dachten we. Ehh sis? De gerechten waren toch totaal iets van 20 dollar? Oh zegt ze, dat waren denk ik de voorgerechten. Slik.

Wij bestelden uiteraard de steak… Nou ok en een wijntje erbij… en een jus de orange, oja en of we wel de bijgerechten los wilde bestellen, zelfs het brood werd los afgerekend van de kruidenboter. Enfin, 65 euro per persoon verder, hadden we wel, en dat is echt waar, de lekkerste steak van de wereld gegeten. Dus voor iedereen die daar heen wil gaan, neem de steak! Het is echt verrukkelijk.

Uncle Jacks

Na alle indrukken van deze dag en de diner happening werd het tijd om naar huis te gaan. Of ze een taxi voor ons konden bestellen… Nee dank u, wij weten de weg wel. (We moesten natuurlijk nog twee dagen shoppen, dus elke cent telde 😉 )

Je raadt het al, eenmaal buiten. Ok, waar kunnen we een taxi vinden die betaalbaar is . Die hadden we gevonden, een uur later. Maar ach, we hadden een super dag gehad en een onwijs lekker diner!

Op naar het hotel, spulletjes uitstallen en slapen in ons stapelbed, ik beneden sis boven. Ook dit bracht weer hilarische momenten met zich mee. Hoppa, slapen en op naar dag twee, waar we in ieder geval als doel hadden: Uggs vinden!

To be continued…

Advertentie

5 gedachten over “New York Baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s