Fun·Leven·Reizen

New York, Part 2!

Na een nacht waarin ik een zwerver met bebloede voeten in de WC tegenkwam (in het hokje naast me… van die hokjes waar de scheiding ongeveer bij je kuiten pas komt en je makkelijk onderdoor kan kijken), jolende kiddo’s die lam terug kwamen en mij in mijn meest charming outfit zagen, werden we al vroeg wakker. Om half acht waren we paraat.

Bij het hostel in de buurt zat een Starbucks en een klein bakkerijtje waar je lekkere broodjes kon halen. Hier gingen we ons ontbijt baas maken hadden we bedacht. Met een kop koffie 2 go en een heerlijk broodje was het tijd om de Hop On Hop Off bus te ontdekken. Gezien het echt ijskoud was, hadden we vaak de bovenverdieping voor onszelf en dat was mega chill! Af en toe even uitstappen bij wat bezienswaardigheden, wat winkels, even sushi to go halen (lekker opeten in de bus) en weer door.

Sushi baby

Wij hadden de tour die Uptown ging en naar Harlem. Tussendoor bezochten we het Museum Of Modern Art. Haha! Ja wij! Hilariteiten alom! Aangezien wij de enige waren die niet snapte waarom er 100 man naar De Schreeuw zaten en stonden te kijken… Na wat mega kunstzinnige projecten gezien te hebben kwamen we er achter dat wij toch niet zo kunstzinnig onderlegd waren… We hebben het overigens wel 2 uur volgehouden daar!

Vervolgens stapte we weer in de bus en stapte we uit in Harlem… waarom? Daar was dan eindelijk die Ugg winkel waar we zo naar verlangde! Warme voetjes!!! Allebei mega happy met onze UGLY UGGS, maar koude voeten was verleden tijd. Je merkt daar trouwens wel echt gelijk verschil tussen Manhattan en Harlem. Hier zagen we wat pimps en dealers elkaar opfokken, stoer doen met lowriders, (serieus, we dachten op een gegeven moment gewoon dat we Snoop Dogg in een lange bontjas zagen lopen, maar het was een look a like 😉 ) Tijd om weg te gaan dus.

hoponhopoff view

Een vrij chille middag in de bus, beetje cultureel gedaan, gegeten, beetje geshopt… geshopt… en nog een beetje geshopt, gegeten… en toen was het alweer avond! Tijd om op te frissen en om te kleden… (Opfrissen: lees, snel douchen, waar ze mijn zus haar shampoo jatte en mijn conditioner, waar je handdoek tevens je douchescherm was en je zeker niet zonder slippers wilde lopen omdat je anders net zo goed niet kon gaan douchen 😉 ) Nadat het ons gelukt was er weer fris en fruitig uit te zien… was het zo ver!! Eindelijk na maanden van te voren gereserveerd te hebben… Gordon here we come!!!!

streetview

’s Avonds aten we dus bij Gordon Ramsey, al heel lang hadden we hier naar uit gekeken. Een lekker flesje wijn (ok, ik geef toe, we hebben de goedkoopste genomen want die was zo ongeveer $45,- en de prijzen liepen al snel op naar $100,-). Ik weet niet meer hoeveel gangen we hadden, maar genoeg om de hele avond te vullen in ieder geval, 6 volgensmij. Ik denk dat er vooral veel rijke toeristen zaten, voor ons was het echt een hilarische, once in a lifetime, fenomenale ervaring met heel veel te grappige momenten. Ook waren we BY FAR de jongste gasten die avond. Enfin, uiteindelijk waren we een godsvermogen kwijt, maar het was het waard! (Ter info, wij zaten niet in Hells Kitchen maar  bij Maze by Gordon Ramsay (151 West 54th Street) dus wel de moeite waard)

Na een indrukwekkende en vrij hilarische dag en avond gingen we voldaan via Broad Way terug naar ons ho(s)tel! Haha… Ga je naar een super goed restaurant, slaap je op zo’n plek!

Op naar nacht twee! Hopelijk slapen we allebei wat beter…

Want…. dag drie gaan we toch helicopter vliegen!!!! Ook bezoeken we, dag drie en vier, veel leuke plekken!!! Zo ontbijten we bij een typisch Amerikaans ontbijt restaurantje waar ze voor je zingen, bezoeken we een gospel church, lunchen we bij het beste tentje ooit, shoppen we, doen we een goede daad, wandelen we wat rond, verdwalen we in Brooklynn, bezoeken we de Rockafeller en nemen we een kijkje bij de schaatsbaan, eten we in een ehh bijzondere tent?!… en genieten we nog steeds met volle teugen!

Nieuwsgierig naar het laatste deel? Deze volgt binnenkort!

see you dolsefiek

 

 

 

Advertentie

3 gedachten over “New York, Part 2!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s