Fun·Reizen

10 redenen om niet naar Brussel te gaan!

“Wat is hij klein!”

Sommige beelden in je hoofd zijn groter dan ze daadwerkelijk zijn. Zo zijn er ook situaties die groter lijken of objecten die afwijken van de realiteit.

Afgelopen weekend heb ik samen met mijn vriend een citytrip gedaan, we zijn een lang weekend naar Brussel geweest…

In mijn hoofd had ik daar gelukkig mijn eigen mening over gevormd (die mijn vriend gelukkig ook deelde). Brussel, het leek me een grauwe stad met weinig bezienswaardigheden en vooral geschikt voor de zakelijke toerist. Hoe ik het daadwerkelijk ervaren heb? Lees snel verder…

10 redenen om niet WEL naar Brussel te gaan!

1. Het is ‘maar’ twee uur rijden, super dichtbij en een wereld van verschil ten aanzien van Nederland.

2. Er zijn talloze ijs en chocolade winkeltjes die de lekkerste ijsjes, wafels en chocolade verkopen.

3. Mannekepis is natuurlijk wel iets wat je van je bucketlist wil strepen. Hij is wat klein, maar hey, ‘been there, done that’! Tegenover het plassende mini beeldje is een café waar je de heerlijkste bieren kan drinken tegen een schappelijke prijs. Doen dus! Heerlijk om bij te komen van de (toch wel een klein beetje teleurstellende) happening rondom het kleine manneke.

IMG_20160521_190747_resized

4. De binnenstad is hermetisch afgesloten voor auto’s. Zo kan je lekker over straat lopen zonder voor je sokken gereden te worden.

5. Op elke hoek van de straat heb je een terrasje waar je lekker wat kan drinken of kan eten. De brasserietjes buiten De Grote Markt zijn echt aan te raden. Lekker eten, drinken en genieten voor niet te veel geld. Ik raad dan ook aan om lekker te gaan wandelen en niet alleen bij De Grote Markt te blijven.

20160520_153826_resized

6. De parken zijn groots opgezet en zijn heerlijk om te zitten, te wandelen of lekker te picknicken/liggen op een kleedje. Ze zijn prachtig onderhouden. Met name de kruidentuin vond ik erg gezellig en mooi. (Waar vind je nou parken waar je gewoon munt of tijm kan ‘plukken’ in een stadstuin!) Ook de street art in Brussel is indrukwekkend. Veel muren zijn mooi beschilderd!

7. De gebouwen zijn zeer divers, van oude monumentale gebouwen tot prachtige parlementsgebouwen en kerken. Je ziet duidelijk het verschil en de meeste gebouwen in de binnenstad komen uit 17e en 18e eeuw. Iets buiten het centrum zie je veel statige gebouwen uit 19e en 20ste eeuw maar ook nieuwe gebouwen van deze tijd. Veel om te ziend dus!

8. Je kan fietsen, wandelen, een Segway huren of een hop on hop off bus nemen. Wij kozen voor de wandeling. Zo kan je makkelijk verdwalen en op de leukste plekjes terecht komen.

9. Shoppen kan je er echt als de beste! Je hebt diverse winkelstraten. Van standaard winkelstraat (die je in Nederland ook kan vinden (met HEMA, Zara, Sascha etc.) tot luxe straat zoals de PC in Amsterdam, tot leuke boetiekjes. Voor ieder wat wils!

IMG_20160523_134639_resized

10. Wil je dansen in plaats van terrassen? Dan heb je echt heel veel clubs waar je naartoe kan. Van super chique tot wat meer random in de City Disco.

Al met al, een geweldige stad dus, en de verborgen pareltjes, die moet je echt zelf gaan ontdekken!

 

see you dolsefiek

Advertentie

Een gedachte over “10 redenen om niet naar Brussel te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s