Fun·Reizen

New York! Part 3…

Het heeft even geduurd, maar daar ben ik weer! Het mooie weer en de drukke agenda lieten het bloggen even niet toe :). Hier dan toch het derde en tevens laatste deel over New York!

Vroeg uit de veren,.. via een Nederlands stel dat we per toeval tegen het lijf liepen, hadden we een leuk adresje gekregen op Time Square, waar je pancakes kon eten en ze tijdens het eten voor je gingen zingen. Amerikaanser kon niet!

Helaas heb ik geen adres meer voor jullie!
Helaas heb ik geen adres meer voor jullie!

1500 calorieën verder en wat boze blikken (want blijkbaar wilde ze na elk nummer flinke fooi ontvangen, en ook nog eens bij het afrekenen)… gingen we verder! Op naar de Time Square Gospel Church. Dit wilde ik al heel lang en heel graag een keer meemaken. Helaas waren we verkeerd voorgelicht en was er geen ‘bijeenkomst’ waarbij er gezongen werd. Wel werden we begeleid (met zo’n 10 mensen inclusief bijbel) naar een andere ingang, via de zijkant. Naja, wij wilden het meemaken dus gingen mee…

Nou, dat heeft precies 5 minuten geduurd. Ik weet nog goed dat we elkaar aankeken, wat DOEN we hier. Dus we hebben het gezelschap maar snel verlaten. Het zou respectloos zijn om daar te blijven. Eenmaal weer buiten, waagden we toch nog een gok om te kijken of er misschien toch nog iets was of wellicht ‘iemand’ die het ons wilde laten zien. En dat was zo! We werden vriendelijk onthaald door een man, die aangaf dat we welkom waren in het huis van God. Dan verwacht je ook echt een kerk. Nou nee hoor, dit was gewoon een theater! Mooier dan de Flint en even groot als de Leidse Schouwburg (alleen dan moderner). Echt mega commercieel, dat maakte het ook wel weer bijzonder want dat is hier wel echt anders. Viel een beetje tegen dus (afgezien van het gastvriendelijke onthaal).

Op naar onze afspraak… Want: Time flies when your having fun! 🙂

We hadden de dag ervoor een afspraak gemaakt om eindelijk de helikopter vlucht te doen. Super spannend! We moesten vrij lang wachten en gingen samen met nog 4 anderen de helikopter in. We wilde graag naast elkaar zitten maar ik werd, zodra we voor de heli stonden, voorin geduwd. AH balen! Gelukkig hadden we headsets zodat we wel met elkaar konden praten (en de rest van het gezelschap dit ook kon volgen waaronder ook twee Nederlanders 🙂 )

Twee praatgrage zussen die niet naast elkaar zitten, dat werd een hilarische trip voor de overige passagiers. Want ik denk dat we ongeveer 15 minuten alleen maar OH en AH en WOW geroepen hebben (aangevuld met de woorden: kijk dan links, wow kijk rechts, heb je dat gezien, gaaaaaaf). Dit was echt BY FAR het vetste dat ik ooit gedaan heb, het was adembenemend mooi.

Helicopter 2Helicopter 1

Na de vlucht hadden we aardig trek. Mijn zusje wist wel een plek in Soho, waar een vriendin van haar de beste friet ooit gegeten had. Nou dat plan moest uitgevoerd worden. Op naar Fig&Olive in de hippe buurt 420 W13th St. En het was waar wat we gehoord hadden. Niet te geloven hoe lekker die frietjes waren, een soort truffel friet. Als je naar New York gaat, is dit echt een MUST go!

420 W 13th St

Na het eten shopte we nog wat en hingen we rond in Central Parc (met speciaal vervoer, een TukTuk 🙂 ) Nadat we dat zat waren (voor zover je dat zat kan worden) wilde we met de metro terug naar Broadway.

Central Parc

Dat was heel leuk bedacht. Zonder kaart, en twee kakelende kippen die allebei wel weten waar we heen moeten. Het idee was goed, echt! We lopen de metro uit, en de gebouwen zijn een stuk lager dan in NYC. Waar zijn we nou weer? De reis duurde wel wat lang? Na een ‘betrouwbaar’ persoon gevonden te hebben om aan te vragen waar we waren werd ons doodleuk verteld dat we midden in Brooklynn stonden. En dat we maar beter terug konden gaan via de weg die de vriendelijke man ons vertelde, omdat het al donker werd. (‘This is no place to hang out for two girls like you’, ok fijn, dat stelt ons echt gerust.)

Eenmaal terug in het ‘vertrouwde’ Manhattan vonden we een leuk restaurantje. Mexicaans! Daar hadden we wel zin in. Een beetje verloederd kwamen we binnen. Mijn zus (blond) en ik werden in het midden van het restaurant geplaatst. Goeie spot, aangezien we aangekeken werden door het gehele restaurant. Na wat eten besteld te hebben, viel ons op dat er bijna alleen maar mannen met keppeltjes zaten. Ok, chill dit, het was een Joods restaurant. Niks mis mee, maar het was duidelijk dat wij daar niet gewenst waren. Ik denk dat we er drie kwartier gezeten hebben, de rekening gevraagd hebben (die echt heel hoog was en volgens ons niet klopte), we hebben netjes geld neergelegd inclusief 10% fooi, zoals we dat geleerd hadden. Mijn zus moest nog even naar het toilet. Komt de serveerster terug en begint stennis te maken dat het niet genoeg is en omcirkeld het ‘fooi’ beleid op de bon. Op dat moment kan je echt wel door de grond zakken. Mijn zus kwam terug, en binnen 10 seconden stonden we (met onze jassen nog in onze hand) op straat. Wat een chaos! We hadden de ‘meer’fooi niet neergelegd namelijk. Verderop was een MacDonalds, daar hebben we maar even een kopje koffie gedronken. 🙂

’s Avonds bezochten we de Rockafeller (super leuk alleen wel echt heul koud) en de welbekende schaatsbaan. Prachtig! De dag daarna shopte we nog wat, aten we een doos donuts en gaven we mijn oude schoenen aan een zwerver die op bloten voeten liep (met -10). Tijd om naar huis te gaan. Wat een geweldige reis! Drie dagen, alles gedaan en gezien wat we wilde zien.

CP

Ik had deze reis niet willen missen! New York is echt een heerlijke stad om te citytrippen!

(Ik denk overigens dat ik in mijn drie delen zeker wel stadsdelen en bezienswaardigheden gemist heb, het is zo’n mega grote stad en er is zoveel te doen!)

Advertentie

2 gedachten over “New York! Part 3…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s