Backpacken·Fun·Leven·Reizen

Citytrips, what else!

Het kan altijd, het hele jaar, duurt niet lang en voelt als een vakantie… CITYTRIPS! What else!

Ik ben er gek op, korte reisjes binnen of buiten Europa. Ik zelf heb al aardig wat stedentripjes gehad… Berlijn, Milaan, Porto, Keulen, Venetië, Antwerpen, Gent, Brugge, London, Pisa, New York, (en nee ik ben dus nog nooit in Parijs geweest! Really?? Really! (Tenzij Disneyland Parijs ook telt?;) Staat uiteraard wel op mijn lijstje… ) maar ik heb ook ons eigen landje wat af getript :). Breda, Nijmegen, Eindhoven, Maastricht, Middelburg, Den Haag, Groningen, Drenthe, Amsterdam allemaal leuke plekjes en steden! Maar hoe maak je nou eigenlijk de keuze waar je heen wil?

Na een berichtje op mijn facebookpagina bleek dat er best wat interesse was voor een blog over citytrips! Meer stemmen dan New York, so here it is! (like jij mijn Facebookpagina al?)

I love traveling

Ik kijk zelf altijd naar het budget dat ik op dat moment heb om er even tussenuit te gaan. Niet elke stad is even duur en soms moet je een beetje geluk hebben. Zo was ik voor een weekendje Porto minder kwijt dan een weekendje Breda! Ok, uiteindelijk hebben we in Porto meer gedaan maar in de eerste instantie was de reis en het hotel goedkoper!

Hoe dan? Heel simpel. Ryan Air is your new best friend wat citytrips betreft. Zij hebben vaak goedkope aanbiedingen door heel Europa en heb je met een beetje geluk een retourtje vanaf Eindhoven rond de 50 euro! Voordeel is dat je een kleine trolley mee mag nemen en dit je geen geld kost. Ideaal, want zo lang zit je niet op locatie! Wil je persé naast elkaar zitten? Dan moet je wel snel in de rij gaan staan, want het is zo bij Ryan Air dat je van te voren óf plekken moet reserveren (dan betaal je nog iets van 15 euro per persoon tijdens het boekingstraject) óf gaat zitten waar je wil zitten, en dan kan het dus zijn dat je reispartner aan de andere kant van het vliegtuig zit. Ach, mij scheelt het niks, vaak ben je al binnen 2 uurtjes op je bestemming, muziekje, boekje… dan hou je het vast wel vol .

Wil je liever in Nederland blijven? Daarvoor kijk ik vaak in de kampioen van de ANWB, op de websites van weekendjeweg.nl, travelbird en booking.com en hou ik ook hotelspecials in de gaten, denk dat je dan een aardig eind komt!

Dan nog het hotel, kijk hier zorgvuldig naar! Booking.com biedt de relaxte optie om de hotels in de desbetreffende stad op kaart te zien. Wat wil je? Drukte, centrum, strand, uitgaansleven of juist rust? En dan nog, wat wil je uitgeven. Vaak zijn de hotels buiten het centrum net iets betaalbaarder maar dan moet je wel nog naar het centrum zien te komen. Het is daarom handig om te kijken naar een hotel dat vlakbij een bushalte of tramhalte gevestigd is. Dit staat vaak in de beschrijving van het hotel via booking.com. Denk als je iets anders wil doen ook eens aan Air BnB, daarbij verhuren mensen hun huis/kamer voor een bepaalde periode. Zo kan je ook Couch Surfen voor de mensen die ook graag andere mensen/locals willen ontmoeten! Je slaapt dan letterlijk bij iemand thuis op de bank! Ik heb dit zelf nog nooit gedaan maar zeg niet dat dit nooit gaat gebeuren, lijkt me best tof!

Lets go

Wat ook belangrijk is, is het vliegveld niet te ver van je bestemming als je met het vliegtuig gaat. Dit kan nog wel eens bedrogen uitpakken. De afstanden via google maps lijken soms helemaal niet ver van elkaar, maar rijdt er ook een bus heen? En hoe duur zijn de taxi’s daar? Dit kan je vaak vinden via Google. Zo dachten wij dat toen we in Berlijn aankwamen (met de auto) dat we er al bijna waren. Uiteindelijk hebben we er nog 2 uur over gedaan om het hotel te bereiken, balen! Ook in Nederland moet je goed opletten of bijvoorbeeld de parkeerkosten niet hoger zijn dan een treinretourtje, dat zou zonde zijn toch?

get lost

Als je gaat citytrippen is het geweldig om zoveel mogelijk te zien en te doen. Wij vinden het zelf heerlijk om een hotel te nemen zonder ontbijt, zo kan je de leukste tentjes ’s ochtends ontdekken voor een lekkere kop koffie en een broodje en is vaak goedkoper dan de ontbijtjes die de hotels aanbieden (en lekkerder). Als de mogelijkheid er is nemen we de Hop On Hop Off bus voor 1 dag, daar vermaken we ons wel mee. De dagen daarna verdwalen we het liefst of bezoeken we de dingen die we willen zien/meemaken. Dit kan een festival zijn, maar ook een museum dat je graag wil bezichtigen.

Toch denk ik dat de leukste herinneringen ontstaan door gewoon te gaan en niet teveel te plannen. Dan kom je meestal op te gekke plekken die je op je netvlies vasthoudt en die je nog steeds naverteld als je het over die stad hebt. Van leuke straat artiesten tot bijzondere straatjes, gebouwen, restaurantjes, gratis proeverijen (in Porto ;)) of feestjes. Niks plannen, geen kaart, geen moeten, gewoon gaan!

Wees niet te bang om zelf een reis aan elkaar te plakken. Overal zijn bussen, taxi’s, treinen, trams, fietsen, paarden je kan het zo gek niet bedenken, om je naar je hotel/appartement of hostel te brengen. Take the risk!

Wat mijn leukste city trip is geweest? Ze waren allemaal leuk! Ik was met leuk reisgezelschap en deed alleen maar leuke dingen, wat wil een mens nog meer!!!

see you dolsefiek

Advertentie

4 gedachten over “Citytrips, what else!

  1. Jaaa I love citytrips!!! Mijn vriend en ik heb de mooie traditie in het leven geroepen om 1 x per jaar in december/januari/februari een citytrip te maken! Heerlijk om er 4 dagen tussenuit te gaan en het voelt dan meteen als 2 weken, hihi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s