Fun·Leven

En rennen maar!

Hardlopen… Tsja daar heb ik eigenlijk een haat liefde verhouding mee. En jij?

  

  
Nog niet al te lang ben ik het hardlopen weer aan het oppakken, best lastig! Lang hardlopen? Nee. Vaak hardlopen? Ja. Plezier in hardlopen? (Inmiddels) Ja!

Het begon een paar weken geleden. Een keertje hardlopen na mijn werk… Het was heerlijk weer en ik kwam er achter dat mijn conditie echt te wensen over liet. Nu, ongeveer drie weken later, gaat het steeds beter! Ik heb zelfs dit weekend een ochtend run gedaan (wie had dat ooit gedacht) en dat beviel prima!

Het lastige vind ik persoonlijk dat ik bijvoorbeeld 5 KM niet meer zo snel loop als bijvoorbeeld 3 jaar geleden, sterker nog, ik ben blij als ik de 3 aantik. Dat is even wennen. Want waarvoor loop ik? Sowieso voor mijn eigen conditie, uithoudingsvermogen en fitheid, dus waar maak ik me nou druk om? Ooit loop ik de 10KM :mrgreen:😅.

Trainen doet wonderen… Dat doet het echt! Al word je daar de eerste paar trainingen misschien niet zo blij van (althans, ik, ik werd er niet zo blij van ;)) Nu gaat het al een stuk beter en zeg ik (onder andere) de buurtbewoners, mede hardlopers, en fietsers ook ‘Hallo’ terug 😉 (zonder dat er een soort buitenadem/monsterachtig geluid mijn mond verlaat in plaats van vriendelijk gedag terug te zeggen). 

Hardlopen heeft een aantal voordelen die de sportschool niet heeft als je het mij vraagt… (ik heb het beide in het verleden intensief gedaan en zal de voordelen van hardlopen versus sportschool hieronder benoemen)  

 

– Hardlopen kan altijd. Of je nou ’s ochtends, in je pauze of ’s avonds wil sporten, afhankelijk van de tijd die je hebt kan je hardlopen. Dit kan je altijd zelf plannen voor elke tijdsduur.

– Hardlopen kan overal. Thuis, op vakantie, in het bos, op het strand, in de stad. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan. Natuurlijk is een stad soms minder handig in verband met de stoplichten en verkeer. Slim is dan wel van te voren te checken of deze onhandige verkeerssituaties en stoplichten te vermijden zijn.

– Harlopen is makkelijk te meten. Ikzelf loop het liefst zonder telefoon, aangezien ik een Samsung S5-Koelkast heb, best irritant lopen. Wel zet ik thuis mijn stopwatch aan en bij terugkomst zet ik deze weer uit. Dan weet ik ongeveer hoe snel ik was. Belangrijker vind ik dat ik lekker loop, dan maakt mij de afstand en snelheid een stuk minder uit. Voorheen vond ik dit wel heel belangrijk. Echter merkte ik dat ik lekker liep en bij thuiskomst snel teleurgesteld was als het niet snel genoeg ging of het minder KM waren dan ik dacht. Dit zal altijd wel blijven denk ik, maar door mijn telefoon thuis te laten leg ik daar voor nu even minder de focus op. Komt later wel als ik ver genoeg ben om de 10 KM te gaan rennen.

– Het kost relatief weinig in vergelijking met de sportschool. Een paar goede schoenen, eventueel een sporthorloge (heb ik zelf nog niet),  een hardloop outfit en je bent klaar om te gaan.

(Voordeel van de sportschool is wel, er is altijd water, het is er droog, warm… Winter is voor mij persoonlijk niet de meest favoriete tijd van het jaar… Maar ach warm aankleden en gaan!! Dan maar een tandje sneller of langzamer)

Al met al kan ik iedereen dus aanraden om (weer) te beginnen!! Je zal zien na een training of vier gaat het echt al vele malen beter!!! Natuurlijk gaat de conditie steeds beter als je ook nog gezond(er) eet versterkt dat aleen nog maar meer je Feel Good Mood! Lets do this…. The Winter is coming soon!

Heb jij tips voor het hardlopen in de ochtend of avond, om afstanden groter te maken, het strikken van je veters, het rekken en strekken of anderenleuke wistjedatjes? Laat het me weten! 

  
 

Advertentie

2 gedachten over “En rennen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s