Backpacken·Fun·Reizen

Bangkok, mijn lievelings

Wat ik van Bangkok vind? In één woord: GEWELDIG.

Dit is de vraag die mensen in mijn omgeving me al een paar keer stelde… Waarom ben je 4 keer tijdens je reis terug gegaan naar Bangkok? Wat is er nou leuk aan Bangkok… Ik zal het je proberen uit te leggen. Bangkok heeft namelijk alles wat ik belangrijk vind in een stad.

In 2012 ben ik samen met mijn vriend een rondreis gaan maken in Thailand en Cambodja.
We hadden al gehoord dat Azië een cultuurshock kon zijn dus we hadden ons al aardig voorbereidt op onze reis daarheen.
Tijdens mijn stage in Amerika heb ik wat Thaise meiden leren kennen waar ik nog contact mee had via Facebook. Veel van hen woonden in Bangkok en één van die meiden (Supatta, bijnaam Zii) werkte in een hotel genaamd Cape House. Hier hadden wij onze eerste nachten geboekt om te acclimatiseren en wat meer van de stad te zien en om de rest van de meiden weer te zien na 4 jaar.

Eenmaal bij aankomst in Bangkok werden we opgehaald. Fantastisch. Bangkok heeft twee vliegvelden, wij vlogen op Suvarnabhumi International, dit is het grootste vliegveld en vliegen de meeste intercontinentale vluchten op.

Ik herinner het me nog als de dag van gister. De weg naar het hotel, de chaos, de hitte, armoede maar ook de prachtige natuur. Wat me eigenlijk ook opviel is dat de infrastructuur een stuk beter was dan ik had gedacht. Geen hobbelweggetjes maar gewoon mooie wegen, stoplichten, mega grote trein/metro stations, zebrapaden, elektrische verkeersborden eigenlijk alles wat ik niet van te voren bedacht had.
BKK trainstation 2011

Die avond hebben we lekker gegeten met mijn Thaise matties. Wat me opviel (wat me eigenlijk nooit eerder zo opviel als die avond) was dat wij eigenlijk wel echt heel groot zijn en niet een klein beetje maar dan ook echt veel groter, zeg maar de twee reuzen tussen de Thaise bevolking. Oja, en dat wij toch niet zo goed tegen pittig eten kunnen als we dachten (terwijl er hier toch al snel een potje sambal per maand doorheen gaat), dit zorgde uiteraard voor veel hilarische foto’s en tranen die rolden van zowel het huilen als het lachen.
Ik voel me GROOT
Bangkok 2011
Uiteten bkk 2012

Bangkok, je houdt er van of niet. Veel bezoekers komen niet verder dan een klein stukje Chinatown, de bekendste tempels en Koh San Road, iets waar wij uiteraard ook geweest zijn maar wat onze reis zeker alleen niet gemaakt heeft en zoals wij Thailand/ Bangkok herinneren…

Wil je los gaan en een kortzichtig beeld krijgen van Bangkok als je maar 1 dag hebt? Dan moet je zeker naar Koh San Road gaan… Vrijwel de meest bekende straat in Bangkok. Je ziet daar kinderen (je weet wel waarvan je denkt, ah die zijn zielig laat ik wat van ze kopen, dat soort kinderen) die je sowieso geld aftroggelen en wil je veel te veel betalen voor een voetmassage of pad thai? Dan moet je zeker naar Koh San Road gaan, dit is ook waar alle backpackers eigenlijk samenkomen. Leuk voor een avond vonden wij, maar dat was ook meer dan genoeg. (Niet dat wij genoeg hadden van de voetmassages, Chang drinken (of buckets) of pad thai eten uiteraard, maar de sfeer daar was gewoon anders dan wat wij eerder meemaakte, veel Europeanen. 🙂 Dat was niet waar we op dat moment naar opzoek waren.)

We hadden nog een vriendin die we kenden in Bangkok (zij is Nepalees en studeerde daar) en die nam ons mee naar de meest onbekende stukjes van Bangkok. Zo hebben we gefietst op een klein eilandje dat bij Bangkok hoort maar waar alleen maar kleine huisjes staan en geen auto’s rijden, veel natuur is en wel iets van de jungle weg heeft maar ook een mooi park heeft waar je een vijver hebt met wel 1000 karpers. Het is er prachtig echt.

Bangkok 2011 3varen naar eilandje bkkFoto 4 BKK

Tevens hadden wij nog een vriend uit Nederland die toevallig ook voor 3 maanden daar aan het studeren was, ook hij nam ons mee naar diverse leuke plekken. Zo hebben we de beste Crab Curry van de wereld met hem gegeten en zijn we naar een biercafé geweest waar je alle soorten bier van de wereld kon drinken. Dit zijn de plekken waar je normaliter als toerist niet snel zal komen…We hadden geluk met zoveel kennissen om ons heen die ons wilde rondleiden en de mooiste plekjes wilde verklappen.

Bangkok… Je kan er shoppen in de meest bizarre warenhuizen, van lambourgini’s in die er middenin staan, tot de nieuwste technologische snufjes, en merk kleding tegen niet al te hoge prijzen (hiervoor moet je wel maatje 34,36 hebben en al helemaal geen voeten groter dan maat 38, dan heb je pech) Ik kon daar niet zoveel shoppen maar moet ook zeggen dat mijn backpack er niet zoveel bij kon hebben. (Voor de dames die ooit willen gaan backpacken, je kan die haarstyler en je grote makeup tas echt wel thuislaten, geloof me). Oja en ben je iets vergeten? Overal vind je de 7/11 terug, wie in Thailand is geweest weet wat ik bedoel. 7/11 is fantastisch en heeft heerlijke tosti’s als ontbijt voor nog geen 20 cent 😉 (Tsja je moet soms wat he 😉 ). 7 eleven is het beste wat een toerist daar kan overkomen heb ik weleens gedacht :). Ze zitten op de meest onwaarschijnlijke plekken, en daar word je soms echt HEUL gelukkig van. (Voor de nitwits, het is een kleine supermarkt waar je vanalles kan krijgen van hotdogs tot verpakt eten tot souvenirtjes, deet voor die ellendige muggen, kaarten, water, Chang, chips, nootjes etc. je kan het zo gek niet bedenken of het is er)

Bangkok is enorm veelzijdig, je kan er de drukte opzoeken, de rust opzoeken, fietsen in de natuur, parkjes bezoeken, op straat eten, feesten, marktjes bezoeken, sporten, varen, super veel rooftopbarretjes bezoeken, lieve mensen ontmoeten, bizarre gewoonten, de meest gave plekjes ontdekken (en de meest uiteenlopende soorten personen) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Noem het, en het is te vinden in Bangkok.

Als ik moet kiezen tussen New York of Bangkok, dan kies ik zeker weten voor Bangkok. Het is een gevoel, alsof je vlinders in je buik hebt, voor het eerst verliefd bent, de lente omslaat in zomer. Een gevoel dat ik nooit eerder bij een stad gevoeld heb. Het is een duistere stad, met hele mooie kanten, altijd wat te doen. Een stad met vele verhalen, zoveel verschillende mensen. Het is er echt prachtig.

Bkk 6

Ja, en ook alle clichés die je zal horen over Bangkok, die zijn ook waar. Je hebt er inmens veel Tuk Tuk’s die je oplichten, ook wij hebben tijdens onze reis een aantal keer bij de MacDonalds gegeten, een hotel is eigenlijk best wel chill vergeleken met een hostel (wij waren misschien meer rondreizigers dan echte backpackers, want na 3 weken was ik helemaal klaar met hostels en betaalde ik liever 5 euro meer voor een cheap hotel), veel excursies zijn té toeristisch voor woorden, ook in Thailand lopen zakkenrollers en het bedelen gaat hier net even een stapje verder dan in Nederland. Er lopen veel zwerfhonden op bepaalde plekken, kakkerlakken en leguanen moet je ook niet bang voor zijn. Oja nog niet te beginnen over de muggen daar. Maar goed, daar kan je je tegen beschermen.

Ik kan nog wel uren schrijven over deze stad, onze belevingen en onze ervaring. Dit kan je eigenlijk niet omschrijven, je moet het voelen, mee maken, de magie voelen. Want dat heeft deze stad zeker. De magie die niet te omschrijven valt.

Dit jaar gaan we samen weer naar Bangkok. Onze lievelings.

Tot snel!

see you dolsefiek

PS: alle foto’s heb ik zelf (of zijn met mijn toestel) gemaakt in Bangkok, wil je ze gebruiken? Vraag het me dan even.

Left subjects:
(tips zomer, leuke restaurants, interieur tips, food ideeën, meer trainen, gedroogde zwemmende visjes, koehandel, de storm, Bangkok, jungle, Spongebob, hemaworsten, geluk, het Keltische gezinsleven in de 6e eeuw voor Christus)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s