Fun·Hello

Amsterdam, voor één dag onveilig!

Daar zit je dan puffend in de bus omdat je perse je leren jasje aan moest van jezelf…in het kader van… deze kan ik altijd nog uitdoen. Benauwd, sniffend en niezend van de hooikoorts zit ik mijn tijd uit in de bus, onderweg naar mijn nicht om vervolgens Amsterdam een dagje onveilig te gaan maken.

Na ongeveer 10 minuten in de bus lijkt het net of ik in een sauna beland ben.. toch maar het jasje uit. Even twijfel ik om de buschauffeur te vragen een raam open te zetten, maar die hebben deze nieuwe moderne bussen niet (ja ook in hier rijden ze met mooie bussen en niet met paard en wagen, al was dat waarschijnlijk wel een stuk luchtiger geweest).

Eenmaal vlakbij het station, samen met ongeveer 15 medepassagiers (lees slachtoffers) krijgt de buschauffeur ineens de geniale ingeving om de airco eens uit te proberen. Wat een opluchting… 5 minuten later stap ik uit.

Laat het dagje hilariteit maar beginnen!

Mijn nicht en ik hebben al jaren dezelfde humor, hebben aan een half woord genoeg, delen vaak dezelfde mening en reageren vaak hetzelfde. Om een voorbeeld te geven, ik appde haar de avond van te voren, “ik zou maar knoflook eten als ik jou was…” (terwijl ik mijn stukje vlees van wat knoflooksaus voorzie) terwijl zij mij net appt: ik eet vanavond knoflooksaus! (nee we zijn echt geen twins! En we lijken ook niet op elkaar (al beweren veel mensen van wel, oordeel zelf 😀 )…)

Na een ritje op de grond van de trein (ik denk dat niemand wist wie we waren haha, want ze stonden niet eens voor ons op (kidding)!) begon onze dag… Na een heerlijk versgeperst sapje met vitamines (ik moet schrijven dat ik het lekker vond, maar eigenlijk was het niet te drinken) was het zover! Shoppen it was! En laat Amsterdam zich daar nou prima voor lenen…

Winkel in winkel uit..een bezoekje aan een geweldige winkel (Number Nine) 😉 in de Jordaan, een heerlijke lunch bij het Vlaams Broodhuys en kop koffie to go vanuit Number Nine en weer verder met shoppen. De dag ging veel te snel voorbij! Het weer was heerlijk (nog steeds zonder jasje te doen) en de stemming zat er goed in…

Of deze dag vlekkeloos verliep? Nou op een duiven incident (ik sprong zowat op mijn nicht haar rug toen ik aangevallen werd op de Dam waarbij ik mijn stembanden ook even testte), struikelincident(en) van mijn nicht en mij (lompheid zit in de familie) en paskamerhilariteiten ging alles goed.

Aan het eind van de dag zaten we nog steeds vol van de lunch, maar wilden we eigenlijk wel graag een hemaworst eten, een onder onsje waar we al maanden naar uit keken ;), wat zeg ik? jaren!… Eenmaal bij de HEMA aangekomen hebben we maar gekozen voor een ijsje, met spikkels uiteraard. Misschien deden we dit zodat we er zeker van waren dat ons “HEMA worst eet momentje” nog wel een keer kwam, en we dus nog een keer een dagje moeten gaan shoppen! 🙂 Who knows…

HEMA ijs

Het was al 6 uur! En de winkels gingen sluiten…

Op naar het terras! Met mijn nicht, haar vriend en nog wat gezelschap, een biertje in de zon op de Regulier Dwarsstraat… Met wat extra gezelligheid van een zwerver en talloze andere levensgenieters, zaten we daar… met onze nieuwe shopitems te kletsen over van alles en nog wat… Rond 9 uur bedachten we ons dat het wel slim was om wat te gaan eten. Sushi! Helaas geen all you can eat, maar ik heb er niet minder van genoten. Wat een heerlijke dag! Zeker voor herhaling vatbaar, al denkt mijn portomonee daar anders over.

Amsterdam is echt leuk om heen te gaan en dan niet eens alleen om te shoppen, één dag is echt niet genoeg. Er is vanalles te zien, zoveel toeristen, leuke terrasjes, winkeltjes, evenementen je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Ik snap heel goed dat mensen die in Amsterdam wonen deze stad niet willen verlaten. Zelf ben ik blij dat we wat rustiger wonen, maar ik zoek de drukte graag op! En dan met name in Amsterdam. (Al vind ik Leiden en Den Haag ook nog steeds de moeite waard!)

Uiteindelijk de laatste trein naar huis, en haalde ik gelukkig (thank god) ook nog mijn laatste bus. De zon had al lang plaats gemaakt voor de nacht, het vrij lege (bus)station lag er verlaten bij. Ik kon me haast niet voorstellen dat het die middag 25 graden was! Wat festivalgangers zochten naar de juiste bus, wat voor goed vermaak zorgde. Tijdens het wachten bedacht ik me hoe blij ik was en dankbaar. Dankbaar voor de super gezellige dag, het halen van mijn laatste bus en niet te vergeten mijn leren jasje (iets waar ik eerder die dag absoluut anders over dacht)… want warm was inmiddels het niet meer.

see you dolsefiek

PS: Grapje wat betreft de smoothie aan het begin van de dag, het drankje was heel lekker hoor, een slowjuicer zou iedereen moeten aanschaffen, of cadeau moeten krijgen ;).

Onderwerpen die nog aan bod komen: tips zomer, leuke restaurants, interieur tips, food ideeën, meer trainen, gedroogde zwemmende visjes, koehandel, de storm, Bangkok, jungle, Spongebob, hemaworsten, geluk, het Keltische gezinsleven in de 6e eeuw voor Christus)

Advertentie

Een gedachte over “Amsterdam, voor één dag onveilig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s